4kleuren_logo

PBS verhoogde vloeren

Onderhoudsinstructie van uw verhoogde vloer

Uw PBS vloer in topconditie

Een verhoogde vloer van PBS is een duurzame oplossing en een kwaliteitsproduct om op lange termijn flexibiliteit aan uw pand toe te voegen gecombineerd met een mooie afwerking. De kwalitatief hoogstaande materialen maken dat u – bij een correct onderhoud – zeer lang plezier van uw verhoogde montagevloer zult hebben. Een verhoogde vloer heeft om hem in een goede staat te houden een aantal extra zaken waar aandacht aan moet worden besteed ten opzichte van een vaste vloer.

Luchtvochtigheid:

  • Een luchtvochtigheid van 40% – 60% is niet alleen ideaal voor mensen, dit is ook de juiste luchtvochtigheid voor een PBS vloer. In het algemeen geldt: houten vloeren zijn gevoelig voor vocht en dienen daarom in geconditioneerde omgevingen te worden gebruikt. Het (langdurig) blootstellen van houten panelen aan een te hoge of te lage luchtvochtigheid zal resulteren in het uitzetten of krimpen van de panelen. De maatvastheid is gegarandeerd als de gebruiksomgeving een luchtvochtigheid van 50% – 65% heeft.

Beschadigingen door puntlasten:

  • Fabrieksmatig aangebrachte toplagen hebben een bepaalde mechanische weerstand. Om een harde toplaag zo lang mogelijk mooi te houden, moeten puntlasten worden vermeden. Dit betekent dat bijvoorbeeld poten onder stoelen, bureau’s en kasten het beste kunnen worden voorzien van bijvoorbeeld vilt. Hierdoor worden de beschadigingen aan de toplaag geminimaliseerd.
  • Ook de panelen hebben een maximale puntlastbestendigheid. Zie hiervoor de productinformatiebladen.

Nattigheid:

  • Een verhoogde vloer is volledig opgebouwd uit spaanplaat-of calciumsulfaatpanelen. Ondanks het feit dat de kern van deze panelen helemaal is opgesloten, blijft de gevoeligheid voor water aanwezig. Om deze reden mag de vloer dus niet rechtstreeks worden blootgesteld aan water of andere vloeibare substanties. Wanneer dit wel gebeurd, dient het water direct met een droge doek te worden verwijderd.

Schoonmaken:

  • Uw schoonmaker heeft ervaring met het onderhouden van alle type toplagen. Zij kunnen u informeren over de schoonmaak- en onderhoudsmiddelen die zij in het assortiment hebben voor elke specifieke toplaag. Als er vragen over zijn, kunnen ze altijd contact opnemen met PBS.

In het algemeen geldt

Losliggend vuil:

  • Voor standaard en regulier onderhoud voldoet het om de vloer regelmatig te bezemen of te stofzuigen.

Bevuilde toplaag:

  • Met het juiste schoonmaakmiddel afnemen met een licht vochtige doek of dweil. Vermijd water!