4kleuren_logo

PBS verhoogde vloeren

Toplagen achteraf aanbrengen

Een verhoogde vloer is uitermate geschikt om achteraf te stofferen met bijvoorbeeld tapijttegels of PVC stroken.

Het achteraf aanbrengen van een stoffering heeft als voordeel dat u snel en flexibel wanneer de stoffering verouderd in design, vies of versleten is kan vervangen. Zodoende behoeft niet de gehele vloer gerenoveerd te worden wat bij een fabrieksmatige verlijming wel het geval is.

Wanneer achteraf een PVC of tapijttegel wil aanbrengen over een verhoogde vloer komen hier een aantal  belangrijke elementen bij kijken waar men rekening mee dient te houden voor een mooi resultaat. Hieronder geven wij u aan wat deze elementen zijn.

en hier kunt u het productblad downloaden

Pick-up lijm

Let op, dat de anti-slip vrij blijft van de naden van de vloerpanelen. Wanneer dit niet gebeurd, kan hierdoor de verhoogde vloer gaan kraken en kunnen de panelen er niet uitgenomen worden wanneer dat nodig is (zie onderstaande getekend principe voor aanbrengen van de anti-slip laag).


 

naden overlappend aanbrengen

Tapijttegels worden doorgaans in een afmeting van 50 cm x 50 cm geleverd. Hierdoor worden de naden van de verhoogde vloer netjes afgedekt. Doet men dit niet door bijvoorbeeld 60 cm x 60 cm tegels of gelijk te houden met de naden van de verhoogde vloer zal de toplaag ter plaatsen van de randen van het vloerpaneel inzakken en aan de zijkanten dus zichtbaar worden.