4kleuren_logo

PBS Verhoogde vloeren

Thermische isolatie

Thermische isolatie

In een situatie waar bijvoorbeeld een buitenruimte onder het vertrek is gesitueerd waar een verhoogde vloer wordt toegepast, kan men er voor kiezen om te isoleren. In eerste instantie adviseert PBS om de draagvloer aan de onderzijde te isoleren (zie detail 1), doordat dit technisch en financieel gezien de makkelijkste weg is.

Isolatie tussen de vijzels

Mocht het niet mogelijk zijn om de isolatie aan de onderzijde van de bouwkundige vloer te plaatsen, dan kan deze tijdens montage tussen de vijzels op de draagvloer gelegd worden (zie detail 2). De isolatiepakketten worden vooraf op 600 x 600 mm formaat geleverd met afgeschuinde hoeken. Vervolgens worden ze gebruikt om alle open stukken tussen de vijzels van de verhoogde vloer op te vullen. Tevens kunnen de naden van de isolatie optioneel met aluminium tape afgeplakt worden.

Om de koudebrug te verminderen kunnen er isolerende kurken pads van 2 – 5 mm dikte onder de vijzels verlijmt worden. Deze zullen de koudebrug drastisch laten afnemen (te berekenen volgens de norm EN 62-002).

Isolatie onder de vijzels

De isolatie onder vijzels door laten lopen is sterk af te raden, op de hierboven genoemde pads na. Meestal geeft isolatie niet voldoende ponsweerstand en stabiliteit om de puntbelasting van de vijzels te dragen.