4kleuren_logo

PBS verhoogde vloeren

Transport over de verhoogde vloer

Wanneer u in het bezit bent van een verhoogde vloer doet zich uiteraard de situatie voor dat u spullen zoals bureaus, serverkasten of machines moet vervoeren over de verhoogde vloer. Wilt u specifiek advies met betrekking tot de dynamische last, dan raden wij u aan contact op te nemen met PBS. Wij kunnen de situatie voor u beoordelen en een gedegen advies uitbrengen. De statische belasting is niet te vergelijkbaar met een dynamisch belasting. Het bepalen van het dynamische draagvermogen van de verhoogde vloer is een complexe zaak, aangezien deze afhankelijk is van vele factoren en variabelen. Hier ziet u enkele aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden.

  • Bij zware lasten dient vanaf circa 300 kg rijplaten toegepast te worden. De vloerpanelen kunnen gaan klapperen en klem zitten onder de wielen.
  • Voer nooit een transport uit met uitgenomen vloerpanelen in het vloerveld, aangezien de vloer horizontaal instabiel is in zo’n situatie.
  • Bescherm de toplaag van de vloerpanelen met folie en (hardboard)platen.
  • Ben u er zich van bewust dat een onderconstructie met vijzels zonder horizontale verbindingen minder geschikt is voor transport met zware lasten.
  • Bij aangedreven voertuigen kan het koppel en remkracht een te grote horizontale belasting geven aan de verhoogde vloer. Voor de verticale belasting moet het kleine contactoppervlakte van een band als een puntlast beschouwd worden.

Transportbanen in verhoogde vloer

PBS heeft diverse oplossingen indien u regelmatig een zwaar transport uit moet voeren. We kunnen de onderconstructie van zijwaartse stabiliteitschoren voorzien. Tevens kunnen wij de vloerpanelen verankeren aan de onderconstructie. Zodoende blijft de vloer uitneembaar en stabiel genoeg voor zware transporten. Hieronder ziet u een voorbeeld van ons cornerlockingsysteem. Dit systeem kan ook worden gebruikt bij vloereindes zoals aansluitingen bij machines die op de bouwkundige vloer staan door de verhoogde vloer heen.Vraag bij PBS naar de mogelijkheden.