Skip to content

Toepassingsgebieden

Met een verhoogde vloer hoeft u de bouwkundige vloer niet af te werken en heeft u alle ruimte voor elektra, data, ventilatie- en installatievoorzieningen. De meeste vloerpanelen zijn uitneembaar, zodat een snelle toegang naar de installaties beschikbaar is. Dankzij onze eigen productie zorgen wij ervoor dat uw investering op maat, veilig én duurzaam is.

De mogelijkheden met een verhoogde vloer zijn onbegrensd!

Hieronder vindt u een overzicht van  de verschillende toepassingsgebieden:

Kantoren wisselen nogal eens van indeling. Dat vraagt om flexibiliteit. PBS heeft daarom verhoogde computervloeren ontwikkeld die specifiek zijn uitgerust voor kantoorgebouwen. Mét oog voor design, afwerking en duurzaamheid!

Dankzij de flexibele inrichting van de verhoogde vloeren van PBS kunt u uw kantoortuin, vergaderruimte, ontvangstruimte en iedere andere ruimte op ieder moment naar wens (her)indelen.

Een computervloer in een datacenter is letterlijk het fundament onder de techniek. PBS garandeert, mede dankzij onze jarenlange ervaring en expertise, een concept dat volledig aansluit bij de wensen van een modern datacenter.

Voor toepassingen in hightech omgevingen als cleanrooms heeft PBS speciale verhoogde vloeren voor cleanrooms ontwikkeld. Deze cleanroomvloeren hebben een hoge draagkracht, zijn gegarandeerd stofvrij, voeren statische elektriciteit af en zorgen voor een optimale luchtdistributie.

Voor technische ruimtes produceert PBS zogenaamde installatievloeren of computervloeren. Dit zijn kokerwerkvloeren: uiterst sterke en op zichzelf staande vloeren die op hoogte (vanaf 250 millimeter) worden gemonteerd, bijvoorbeeld op stalen profielen.
Speciaal voor natte ruimtes heeft PBS de zogenaamde messing- en groefvloer ontwikkeld: een (niet uitneembare) verhoogde installatievloer, bestaande uit calciumsulfaat panelen. Via vertandingen aan de zijkant grijpen de panelen in elkaar en worden ze met elkaar verlijmd. Het resultaat is een gegarandeerd vochtdichte en naadvrije vloer voor uw natte ruimte.
PBS heeft speciale tribune vloeren ontwikkeld die uitermate geschikt zijn voor toepassing in theaterzalen, auditoria, collegezalen en andere presentatieruimtes. De verhoogde tribunevloer bestaat uit een stalen onderconstructie die wordt bedekt met bijvoorbeeld een houten toplaag.

Om een kabeltracé in een pand te realiseren, heeft PBS een speciaal systeem ontwikkeld: een vloergoot die wordt geïntegreerd in de afwerklaag van het pand.