Skip to content

Technische ruimtes

Voor technische ruimtes produceert PBS zogenaamde installatievloeren of computervloeren. Dit zijn kokerwerkvloeren: uiterst sterke en op zichzelf staande vloeren die op hoogte (vanaf 250 millimeter) worden gemonteerd, bijvoorbeeld op stalen profielen.
 
Voor technische ruimtes zijn onze calciumsulfaat- en spaanplaatpanelen uitermate geschikt. Ook heeft PBS een breed scala aan ventilatiepanelen.
 

De onderconstructie van zowel de installatievloer als de computervloer is opgebouwd uit vijzels en kokers, die met schroefverbindingen aan elkaar worden bevestigd. Daardoor biedt de vloer een hoge mechanische weerstand tegen puntlasten en tegen dynamische zijwaartse krachten (zoals bij zware fysieke verplaatsingen).

Verhoogde vloer gemonteerd op hoogte

Een installatievloer hoeft niet perse op een betonnen vloer te worden gemonteerd.

PBS kan een installatievloer monteren op bijvoorbeeld een aanwezige staalconstructie. Zo ontstaat er onder de verhoogde vloer extra veel vrije ruimte voor het wegwerken van installaties én voor bijvoorbeeld de grote radius die dikke bekabeling met zich meebrengt. Daarbij kunnen ook grotere overspanningen worden overbrugd.

Aarding

Een installatievloer van PBS voldoet meteen als een volwaardig aardgrid!


De kokerwerkvloer is opgebouwd uit een stalen onderconstructie in een grid van 120 cm x 60 cm of 60 cm x 60 cm. Doordat de hele constructie door middel van schroeven met elkaar wordt verbonden, is de elektrische weerstand minimaal, waardoor de constructie uitstekend dienst doet als aardgrid. Een eventueel extra aan te brengen kopergrid kan hierdoor ook komen te vervallen.

Flexibiliteit

Kostenbesparing door flexibiliteit.
Groot voordeel van werken met een installatievloer of computervloer is de flexibiliteit.

Dankzij de uitneembare panelen in de verhoogde vloer zijn belangrijke keuzes in de bouwfase (met betrekking tot bijvoorbeeld leidingwerk of stroomvoorzieningen) tot in een laat stadium uit te stellen of te beïnvloeden. Dat reduceert de kans op onherstelbare fouten in het reguliere bouwproces en kan voorkomen dat dure bouwkundige voorzieningen moeten worden getroffen. Kostenbesparing dus!

Veiligheid

Met een kokerwerkvloer wordt een optimale veiligheid door stabiliteit gegarandeerd.

Doordat de onderconstructie van een installatievloer of computervloer een op zichzelf staand systeem is, is de stabiliteit te allen tijde constant. Ook als er meerdere vloerpanelen tegelijk worden uitgenomen, blijft de veiligheid gegarandeerd. Dat