Skip to content

Natte ruimtes

Speciaal voor natte ruimtes heeft PBS de zogenaamde messing- en groefvloer ontwikkeld: een (niet uitneembare) verhoogde installatievloer, bestaande uit calciumsulfaat panelen.
 
Via vertandingen aan de zijkant grijpen de panelen in elkaar en worden ze met elkaar verlijmd. Het resultaat is een gegarandeerd vochtdichte en naadvrije vloer voor uw natte ruimte.
 

Voordeel van installatievloeren in natte ruimtes is de bereikbaarheid van leidingwerk, kabels en stroomvoorzieningen. De installatievloer is weliswaar niet uitneembaar, maar via inspectieluiken is het ondercompartiment uitstekend bereikbaar, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld een betonnen vloer.

Droge afbouw

24 uur na montage is deze verhoogde vloer reeds klaar voor gebruik!

Voor het aanbrengen van een installatievloer in natte ruimtes hanteren we een droge afbouwmethode. Dat betekent dat de verhoogde vloer 24 uur na montage al volledig belastbaar is. U kunt de vloer met een gerust hart met meerdere personen betreden. Dat kan resulteren in een planningsvoordeel: de bouw kan immers vrijwel direct na de realisatie van de vloer doorgaan.

Lage eisen aan de bouwkundige ondergrond

Een installatievloer kan uitstekend op een ruwe betonnen vloer worden geplaatst!

Doordat de verhoogde vloer is opgebouwd uit stelbare vijzels, is het niet nodig om de ruwe ondergrond waarop de installatievloer wordt geplaatst, te egaliseren of te vlinderen. Een betonnen vloer die onder de rei is geweest, is al voldoende basis voor een perfect, waterpas, eindresultaat.

Eindeloze mogelijkheden

Eindeloze afwerkingsmogelijkheden voor dit type installatievloer!

Doordat dit type installatievloer nagenoeg geen naadvorming heeft, kan vrijwel elke type stoffering worden aangebracht: van kamerbreed linoleum tot tegels met voegwerk, maar bijvoorbeeld ook een epoxy-coating. Verder zijn ook alle overige afwerkingen mogelijk, zoals hout, bamboe, tapijt, linoleum en PVC.