Skip to content

Datacenters

Een computervloer in een datacenter is letterlijk het fundament onder de techniek. PBS garandeert, mede dankzij onze jarenlange ervaring en expertise, een concept dat volledig aansluit bij de wensen van een modern datacenter.

Voor datacenters zijn onze spaanplaat-  en calciumsulfaat panelen uitermate geschikt. Ook heeft PBS een breed scala aan ventilatiepanelen.

 

Voor computervloeren maakt PBS gebruik van een zogenaamde kokerwerkvloer met een uiterst sterke onderconstructie. Die constructie biedt uitstekende mechanische weerstand tegen puntlasten, maar ook tegen (dynamische) zijwaartse krachten, bijvoorbeeld bij fysieke verplaatsingen.

Lange levensduur

De levensduur van uw computervloer wordt verlengd door de juiste toplaag! PBS verwerkt verschillende toplagen voor computervloeren, die allemaal uitermate geschikt zijn voor toepassingen in datacenters.

We verlijmen de verschillende componenten, zagen de panelen op maat en voorzien ze van kantenband. PBS levert ook speciale toplagen die uiterst slijtvast, geleidend en achteraf te herstellen zijn. Dat betekent dat uw datacenter of computerruimte voor een maximale termijn een nette en mooie uitstraling behoudt.

Koeling

De computervloeren van PBS zijn zo ontwikkeld dat luchtobstructies worden geminimaliseerd.

Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van vloerroosters met een luchtdoorlaat van 72% én kunnen onze computervloeren tot een hoogte van 2 meter worden uitgevoerd. Op die manier vergroten we de onderruimte en verlagen we de luchtsnelheden. Het resultaat: een lager energieverbruik en een kleinere kans op hotspots.

Aarding

Een computervloer van PBS voldoet uitstekend als aardgrid. De onderconstructie van de kokerwerkvloer heeft een verwaarloosbare elektrische weerstand en voldoet daarmee als volwaardig aardgrid.

Verder voorzien we onze panelen altijd van minimaal een antistatische toplaag. Dat betekent dat er zich geen statische elektriciteit vormt door wrijving. Daarnaast is het mogelijk de panelen van de computervloer te voorzien van een geleidende toplaag, zodat overtollige spanning automatisch via het vloerpaneel en de onderconstructie wordt afgevoerd.