Skip to content

Kantoren

Kantoren wisselen nogal eens van indeling. Dat vraagt om flexibiliteit. PBS heeft daarom verhoogde computervloeren ontwikkeld die specifiek zijn uitgerust voor kantoorgebouwen. Mét oog voor design, afwerking en duurzaamheid!

Voor de kantorenmarkt zijn onze calciumsulfaat- en spaanplaatpanelen uitermate geschikt.

Dankzij de flexibele inrichting van de verhoogde vloeren van PBS kunt u uw kantoortuin, vergaderruimte, ontvangstruimte en iedere andere ruimte op ieder moment naar wens (her)indelen.

Nieuwe gebruiker? Nieuwe inrichting! Bijkomend voordeel is dat een verhoogde vloer optisch prettiger overkomt dan een betonnen vloer. Dat heeft een gunstig effect op de verhuurbaarheid van uw pand.

Vloergoot voor kantoren

Om een kabeltracé in een pand te realiseren, heeft PBS een speciaal systeem ontwikkeld: een vloergoot die wordt geïntegreerd in de afwerklaag van het pand.

De breedte van een vloergoot kan variabel ingezet worden, en met een minimale afgewerkte hoogte van ca. 45 mm kan zelfs in meest complexe situaties worden toegepast. Middels de vloerdozen blijft het kabel tracé bereikbaar en heeft het pand zonder een verhoogde vloer toch nog een flexibel aanpassingsvermogen.

Design

Eindeloze variaties in materiaalkeuze en uitstraling! Wie zegt dat verhoogde computervloeren uitstraling missen?

U bepaalt welke stijl het beste in uw kantoorpand past; aan de hand daarvan kiezen we het geschiktste materiaal.

Bamboe, hout, natuursteen, parket, voor een basic, chique of robuuste uitstraling: het is allemaal mogelijk.

Bovendien kunnen we ook rechthoekige, driehoekige en zelfs ronde ontwerpen realiseren.

Duurzaamheid

Daar waar mogelijk gebruikt PBS grondstoffen uit duurzame bronnen.

Afhankelijk van het gekozen materiaal zijn de verhoogde montagevloeren van PBS voorzien van een FSC® keurmerk en een Cradle to Cradle® certificaat.

Daarmee draagt u bij aan het behoud van de natuur en bovendien helpen deze keurmerken u bij het verkrijgen van bijvoorbeeld een BREEAM-certificaat.

Extreem laag

Verhoogde vloeren kunnen al worden toegepast vanaf een afgewerkte hoogte van 45 mm!

PBS plaatst verhoogde installatievloeren vanaf 45 millimeter, specifiek voor toepassingen in kantoren. Daardoor verliest u nauwelijks ruimte en kunt u toch al uw bekabeling wegwerken.

Bovendien zijn de verhoogde montagevloeren van PBS daardoor uitermate geschikt voor gebruik in gerenoveerde panden met een beperkte beschikbare hoogte, zoals monumentale gebouwen. U verliest nauwelijks hoogte, maar profiteert wel van de mogelijkheid om bekabeling onder de computervloer weg te werken.

Kostenbesparing

Een verhoogde vloer verdient zichzelf terug!
De verhoogde computervloeren kunnen een aanzienlijke besparing op de bouwkosten betekenen.

De verhoogde installatievloer is opgebouwd uit panelen van minimaal 18 millimeter dik, die rusten op verstelbare vijzels. Die vijzels kunnen we op vrijwel iedere ondergrond plaatsen. Het is niet nodig de ondergrond te egaliseren of te vlinderen. Een betonnen vloer die onder de rei is geweest, is al voldoende basis voor een perfect eindresultaat.

Daarbij biedt een systeemvloer het voordeel dat ook wand- en zakgoten kunnen komen te vervallen. Doordat een wijziging in de gebruiksfase makkelijk is door te voeren, maakt dat een verhoogde vloer een financieel voordeel oplevert!

Hoge draaglast

Bureaus, wanden en kasten? Geen probleem!
De verhoogde vloer heeft een aanzienlijke draaglast.

We maken gebruik van vijzels die we in eigen beheer ontwikkelen en produceren.

Dit gecombineerd met uiterst sterke – zelf geproduceerde – vloertegels, maakt dat u verzekerd bent van een hoge draaglast en kunt u zonder aarzelen wanden, kasten en andere objecten op uw verhoogde vloer plaatsen.

Vloerdozen

Camouflage oplossing voor het ontsluiten van uw bekabeling.

Stroompunten en dataconnectoren zijn eenvoudig bereikbaar via onze speciaal ontwikkelde camouflage-vloerdozen. Deze vloerdozen liggen verzonken in de verhoogde vloer, in op maat gemaakte vloer sparingen.

Elke vloerdoos kan worden voorzien van dataconnectoren en stroompunten die aangepast zijn aan het door u te gebruiken bekabelingssysteem.