Skip to content

Tribunevloeren

PBS heeft speciale tribune vloeren ontwikkeld die uitermate geschikt zijn voor toepassing in theaterzalen, auditoria, collegezalen en andere presentatieruimtes.
 
De verhoogde tribunevloer bestaat uit een stalen onderconstructie die wordt bedekt met een houten toplaag.
 

De houten toplaag maakt het mogelijk om meubilair op de tribunevloer te bevestigen. Ook kan de toplaag gestoffeerd worden. Via gecamoufleerde vloerdozen blijven stroom- en databekabeling altijd bereikbaar.

Duurzaamheid

Daar waar mogelijk gebruikt PBS grondstoffen uit duurzame bronnen. 

Afhankelijk van het gekozen materiaal zijn de verhoogde vloeren van PBS voorzien van duurzame materialen. Daarmee draagt u bij aan het behoud van de natuur en bovendien helpen deze keurmerken u bij het verkrijgen van bijvoorbeeld een BREEAM-certificaat.

cradle_to_cradle_PBS

Ontwerpvrijheid

Doordat PBS alles zelf in huis produceert, is de ontwerpvrijheid enorm. Rechte treden? Ovaal? Andere wensen? Wij maken het!

Een tribune vloer wordt per project ontworpen. Omdat PBS Holland fabrikant is, zijn ontwerpmogelijkheden ongekend. De onderconstructie kan dusdanig worden gemaakt en aangepast dat deze mooi aansluit bij de vormgeving van het project. Zo kunnen ovalen-, ronde- en ook rechte treden worden gemaakt. Als u uw wens kenbaar maakt, maken wij een goed en realiseerbaar ontwerp!

Ventilatie en bekabeling

Een verhoogde tribune vloer kan ideaal worden gebruikt als luchtplenum! Dankzij het compacte metalen skelet van de onderconstructie blijft de ruimte onder de tribunevloer maximaal toegankelijk.

De enige obstructies zijn de vijzels, die in een opstelling van 60 cm bij maximaal 130 cm worden geplaatst. Dat maakt de ruimte onder de vloer gemakkelijk bereikbaar en zeer geschikt voor distributie van bekabeling. Ook kan het plenum onder de tribunevloer, in combinatie met luchtroosters, gebruikt worden voor luchtdistributie.

Korte bouwtijd

Tribune vloeren van PBS kunnen – door de droge afmontage – in zeer korte tijd worden aangebracht!

De vijzels onder de vloeren van PBS kunnen op vrijwel iedere (ruwe) ondergrond worden verlijmd: op stalen balken, maar ook op een (schuine) betonnen ondervloer. Bovendien worden grote delen van de verhoogde tribune vloer in de fabriek geprefabriceerd. Zodra de installateurs op de bouwlocatie gereed zijn, kan PBS de tribune vloer voor de theaterzaal, het auditorium, de collegezaal of andere presentatieruimte in kort tijdsbestek opbouwen. Doordat deze systeemvloer een droge afmontage betreft, is de tribune binnen 24 uur al gebruiksklaar!