Skip to content

Cleanrooms

Voor toepassingen in hightech omgevingen als cleanrooms heeft PBS speciale verhoogde vloeren voor cleanrooms ontwikkeld.

Deze cleanroomvloeren hebben een hoge draagkracht, zijn gegarandeerd stofvrij, voeren statische elektriciteit af en zorgen voor een optimale luchtdistributie.

 

Verhoogde cleanvloeren bestaan uit panelen gemaakt van een zogenaamde EN AC-AlSi9Cu3(Fe)-legering. Aluminium heeft als voordeel dat het licht en extreem sterk materiaal is en dus veel gewicht kan dragen. Dankzij meerdere specifieke behandelingen wordt de aluminium vloer gegarandeerd stofvrij.

ESD-veilig

De systeemvloeren van PBS zijn ESD-veilig en garanderen bescherming voor mens en apparatuur!


De panelen van de cleanroomvloer kunnen worden voorzien van een geleidende toplaag. Hiermee krijgt de verhoogde vloer geleidende eigenschappen en wordt deze ESD-veilig (ESD = Electro Static Discharge). De onderconstructie is bovendien zeer geschikt als aardgrid. Om de gebruikersveiligheid te garanderen, garanderen we een minimale weerstand van 50.000 Ω (Ohm).

Laagste tolerantie

Met ons geavanceerde machinepark garanderen wij de laagste tolerantie ter wereld!
PBS produceert de aluminium panelen in eigen beheer en daar zijn we trots op.

We onderscheiden ons van onze collega-ondernemers door ons geavanceerde machinepark en onze engineerafdeling. Dankzij onze kennis en kunde kunnen we de aluminium tegels uiterst maatvast produceren. We garanderen een tolerantie in maatgeving van maximaal 0,05 millimeter op de afgegeven maten. Daarmee zijn we uniek in de wereld: nergens anders worden panelen geproduceerd met een kleinere maatafwijking.

Luchtdistributie

Een verhoogde cleanroomvloer is uitstekend geschikt voor de distributie van lucht!
De ruimte onder de aluminium cleanroomvloer kan dienst doen als luchtdoorvoer.


Via speciaal geperforeerde aluminium panelen ontstaat een optimale luchtdistributie. De luchtdoorlaat van de aluminium panelen kan worden gevarieerd door een hogere of lagere perforatiegraad te kiezen.

Hoge draagkracht

Verhoogde cleanroomvloeren zijn uiterst sterk en geschikt voor het dragen van zware lasten!
Speciaal voor technische ruimtes produceert PBS zogenaamde kokerwerkvloeren.

Deze computervloeren zijn een op zichzelf staand systeem, opgebouwd uit vijzels en kokers die door schroefverbindingen aan elkaar worden bevestigd. Daardoor ontstaat een uiterst sterke en stabiele onderconstructie met een hoge mechanische weerstand tegen puntlasten en tegen dynamische zijwaartse krachten (zoals bij het transporteren van bijvoorbeeld zware apparatuur met een palletwagen).